Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészben sült malac-avagy Anga Laci esete a komédiás disznóval (Eredeti Anga szöveggel :-))

2008.07.23
Szerezz be, (vagy lopjál) egy legalább 11 kg-os süldő koca malackát. Kép

 

 

 

 

 

 

Főzd meg egy üstházra helyezett gázzal aláfűtött, (ami lehet fa is) katlanban. Kép

 

A főző lébe (ami lehet pl. víz), helyezz kb. 0,5 kg sót, egy csomag koriandert, egy csomag őröletlen borsot, egy fej fokhagymát,-a gerezdeket egészben, töretlenül kell belehelyezni

A röfit addig kell főzni a vízben, ami persze ellepi, míg kissé puha lesz a húsa.

                                                                                                                                                               Utána még kívül - belül be kell sózni és be kell borsozni. Előfordulhat néha, vagy még ritkábban, hogy túlfő. Ekkor nehéz felhúzni a nyársra, mert nincs tartása a húsnak. Megjegyzés: főzni viszont kell, mert akkor lesz jó ehető íze.

Kép

 

 

A képen is látszik, hogy Miss Röfi rengeteg sok nagykazal régi időkből kimaradt makramé fonallal és saslik nyárssal van felerősítve a rúdra, amit folyamatosan forgatni kell, ha izzó faszénparázs van alatta. Ami a legfontosabb: forgatás közben rendszeresen kenegetni kell a röfit sörbe mártogatott szalonnával, hogy kellemes ropogós legyen a bőre.

Kép

 

 

A sörbe igen kevés mézet is lehet tenni, fél literbe körülbelül egy csapott evőkanállal. Ettől lesz szép gusztusos barna színe.Ha nincs méz a sörben, akkor is szép lesz,de világosabb.

Amikor szépséges és finomságos gusztusos barna a bőre, levesszük a nyársról és a vastagabb részeket pl. combok, vagy a félig nyers részeket,kicsit befűszerezve visszahelyezzük egy grillrácsra és tovább sütjük faszénparázson a teljes porhanyósságig. Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mezőnyárád

(péter, 2014.04.07 17:12)