Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mustáros-tejfölös karaj

2008.07.26

Az alábbi receptet legalább 10 szelet karajból érdemes készíteni 0,7 liter tejföl és egy pár fej hagyma segítségével :-)

A felszeletelt karajt ki kell lapítani valamilyen módon -sokszor ezt már a hentes megteszi-majd besózom és beborsozom izlés szerint.

Egy tűzálló tálat kiolajozok. Legalább 3 jókora fej hagymát felvágok félkarikára és serpenyőben átpirítom kevés zsíradékkal. A karajszeleteket belemártom az alábbi keverékbe, és lerakom a tepsibe a hagymakarikákkal rétegezve.

0,7 liter tejföl, 2-3 evőkanál mustár izlés szerint,és pirosaranyból annyi hogy világos rózsaszínű legyen a mártás. Szóval kb. fél evőkanállal,ill.izlés szerint ez is,mivel érdemes kóstolgatni,nehogy túl erős legyen az íze valamelyik hozzávalónak. Ezen kívül teszek még bele legalább 5 gerezd fokhagymát (préselve).

Amikor leraktam a rétegeket,alufólia alatt sütöm 1 óráig a sütőben. Amennyiben vendégeknek készítjük,úgy előző este is össze lehet rakni és így még finomabb lesz,mert az ízek ősszeérnek egy éjszaka alatt a hűtőben.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

1116 Kelenföldi utca.18

(Waxelbam Svetozál, 2010.02.07 21:16)

Kedves Andi!

Fíííínom és laktató az általad megadott recept. Melyik vidékről való ízek ezek.? Köszönettel. W S