Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az én pizzám

2008.03.27
0,5 kg liszt
2,5-3 dl langyosvíz                                                        Kép
1 cs. szárított élesztő
2 ek. olívaolaj
1 csapott ek. só                                      
 
0,5 l paradicsomlé vagy 2 konzerv hámozott paradicsom
fűszerek ízlés szerint
feltétnek bármi amit megeszel.
  
A lisztet tálba szitálom, és megmelegítem a mikróban.(1000 watton 1,5 perc)
Ezután összekeverem a szárított élesztővel, majd a közepébe kis krátert nyomok, és beleöntöm a víz és az olaj keverékét.Addig gyúrom, amíg a ragacs le nem válik a kezemről.Általában nem tart tovább 1-2 percnél. Ezután még egy kicsit dagasztom kézzel vagy robotgéppel, és kész a tésza! Kép
Már csak kelnie kell 20-25 percet, amíg elkészítem a mártást.
Hozzáteszem, legszívesebben a tupperware gyorskelesztőmet használom, hiszen így 1 óra alatt kész vagyok sütéssel-mosogatással együtt.
A mártáshoz vagy házilag eltett paradicsomlét, vagy konzerv hámozott paradicsomot használok.
Ha lusti vagyok, akkor pizzakrém, paradicsomlé, kis cukor, só, bors.Ha kedvem van, akkor paradicsomlé, pirospaprika, só, bors, cukor, fokhagyma, bazsalikom, rozmaring, kevés kakukkfű. Mindegy milyen sorrendben, csak mindig egy kevés, aztán kóstolás.

Egy idő után úgyis találomra megy a mennyiség :-)        Kép                                    Amikor már a mártás az utolsókat rúgja, akkor bekapcsolom a sütőt 160 fokra.               (Szerencsés helyzetben vagyok, nemrég kicseréltük az őskövület gázunkat légkeverésesre és ez azonnal meleg levegőt fúj, és hamar melegszik) Ha fokozatos, akkor 3-4-es fokozat. Ha régi sütő akkor már a mártás kezdetén be kell kapcsolni. A tésztát vékonyra nyújtom (tényleg vékonyra) még 5-10 percig pihen, és egy kerek pizzára 5 evőkanál mártást teszek.

Erre pedig jöhet : hal,kukorica,juhtúró,ananász,borsó,pepperóni,szalámi,sonka….BÁRMI AMIT SZERETSZ! csak sajt legyen a tetején.

A legjobb 3 sajtos varáció nálunk : pannónia, füstölt trappista, mozzarella, edami.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.