Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Carbonara karaj egy születésnap kedvéért

2008.07.23

Az alábbi recept 15 szelet karajból és 0,5 liter tejszín és 0,5 liter tejföl keverékéből készült 10 dkg vajjal.

A felszeletelt karajt ki kell lapítani valamilyen módon -sokszor ezt már a hentes megteszi-és befűszerezni kevés magyaros fűszersóval. A szeleteket elő kell sütni serpenyőben,- közben ideje bekapcsolni a sütőt hogy felmelegedjen - majd kiolajozott tepsibe fektetni. Leönteni carbonara mártással,sajttal megszórni a tetejét,majd 180 °C-os sütőben 1 órán át sütni alufólia alatt. A legjobb köret hozzá a fokhagymás burgonyalángos.

Carbonara szósz ezen esetben:  A vajat felhevíteni,felönteni a tejszínnel és a tejföllel,só bors izlés szerint ,majd pizza fűszerkeverékből annyit teszünk hozzá,hogy kellemes illata legyen (kb. 1-2 teáskanál).1-2 cikk fokhagymát lehet belereszelni,majd ha készen van akkor 3 tojássárgájával besűríteni.Persze gyorsan kell elkavarni mert kicsapódik a tojás. Ennél a receptnél nem árt egy csapott evőkanál liszt a felhevített vajba,így biztosan nem lesz a mártás túl híg.

Sajnos fényképet mellékelni nem tudok,mert túl hamar elfogyott  :-) Jó étvágyat Danika!   

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.