Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lasagne

2008.04.01

Hát azzal kezdem,hogy szombat reggel úgy fél nyolckor fel is kell kelni hozzá.

Általában egy héttel előtte már bejelentem,hogy lasagne lesz,így mindenkinek elindul a nyál elválasztása. Majd szombaton teljes nyugalomban amikor még mindenki alszik,előveszem a porcelán tálamat és beleszórok kb 60 dkg lisztet és egy kis krátert készítek a közepébe. Ebbe belepottyantom a 6 tojás sárgáját és még 3 egész tojást.  Kép      

Jöhet a gyúrás! Nem sokáig tart és tényleg NEM BONYOLULT ! Ha kész, akkor pihentetem úgy 1/2 órát. 

Kép

Felteszek főzni egy nagy fazék vizet,ha felforrt megsózom és már engedem is bele a nagy tésztalapokat.  Persze amíg a víz melegszik addig ki kell nyújtani :-) Kép

Nem kézzel,hanem nyújtógéppel.Gyorsan halad,és nagyon jó érzés saját tésztát készíteni. Kinyújtom kétszer 1 fokozaton, kétszer 2 fokozaton,majd 3,4 és 5.....ettől vékonyabb nem kell. Kép

Kifőzöm és rétegezem a sütőalkalmatosságban.  A mázas pataki tálra esküszöm,amit forró sütöbe is belehet tenni és sokkal könnyebb mosogatni,de sajnos elejtettem,így most tepsi van  :-(Kép Rétegek lentről felfelé: milánói mártás husival-tészta-besamel mártás-milánói mártás-sajt. Amíg a hozzávalókból tart. A tetején természetesen milánói és sajt van.

Nekem 3 réteg tészta vált be.  A milánói recept ugyanaz mint a pizzánál csak a husit először lepirítom,(1 adag fél kiló),azán felöntöm a paradicsomlével, (7 dl) és fűszerezem. A besamelhez  5 dkg vajat hevítek,és 3 ek. lisztet pirítok egy percig,majd felöntöm 3 dl tej és 1 dl tejszín keverékével. Fűszerezem borssal és sóval. A sajt általában 30 dkg. 

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.