Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tonhalas spagetti

2008.03.27
0,5 kg spagetti
3 dl tejszín
5 dkg vaj
1 konzerv tonhal (általában aprított tonhalat használok)
2 tojás sárgája
oregano, só, bors
 
Kifőzöm a tésztát, meglocsolom oliva olajjal, és összekeverem a mártással.
Mártás: (általában jénai tálban készítem)
Kis lángon kezdem, hogy ne pattanjon el a tál….Felhevítem a vajat, lassan hozzáöntöm a tejszínt. Sózom, kevés oreganoval ízesítem, megborsozom. Amikor felforrt, beleteszem a két tojás sárgáját, és azonnal lezárom, közben már kavarom folyamatosan, nehogy a tojás kicsapódjon. Így finom krémes és sűrű mártás lesz, amibe beleborítok egy halkonzervet, de előtte lecsöpögtetem az olaját.
Ebbe teszem a tésztát, és már esszük is, mert alig lehet kivárni.
Vigyázat, nem mindenkinek ízlik, csak a halmániásoknak! De ha ízlik, akkor rá lehet szokni, szóval veszélyes!

Összesen fél óra kell az elkészítéséhez.

Az alapja a halkonzerv nélkül olyan mint a carbonara szósz,tehát ahol nem szeretik a halat ott pirított sonkával lehet készíteni

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.