Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Valódi milánói mártás

2008.10.04

Kép 

  

2 kg paradicsomKép

2 szál sárgarépa

2 szál gyökér

egy darabka zeller

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma 

3 evőkanál olaj

1 teáskanál cukor

só, bors, babérlevél, rozmaring és bazsalikom.

A kockára vágott hagymát megfonnyasztom az olajban, majd a zöldségeket belereszelem. Kép Erős lángon kicsit átpirítom.  

Eredeti recept szerint a paradicsomokat hámozva kell beletenni, de úgy sokkal tovább tart, inkább a végén átpasszírozom az egészet. Szóval a kettévágott paradicsomokból kiveszem a magokat, feldarabolom,és a zöldségekhez teszem.

 

 

Kép

Ízesítem a fűszerekkel és 50 percig főzöm takaréklángon. Átpasszírozom, újra felforralom és kis üvegekbe töltöm, vagy ha kihűl akkor kis műanyag dobozokban a fagyasztóba teszem.

Megéri az időtöltést!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

irmajoska@citromail.hu

(szabo irma, 2013.10.02 16:46)

milánoi mártás