Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vörösboros fokhagymás csirkemáj

2008.04.10
 
 
Fél kiló csirkemájat, letörlök szárazra, felkockázok, megpirítom füstölt szalonna kiolvasztott zsírján.
Legalább 4 gerezd fokhagymát fokhagymanyomón rápréselek. Megborsozom, szórok rá majoránnát, és felöntöm kb. 0,5 dl vörösborral.
Megvárom, míg elfövi a levét egy kicsit, és megsózom. 
Burgonyakrokettel a legjobb, de otthon a tört krumpli a sztár hozzá.
 
A májas ételeket nem szeretem készíteni, mert bár tényleg nagyon finomak, de mire a májat megpucolgatom, és összevagdalom, addigra elmegy tőle az étvágyam. De ez hamar készen van így színte ez az egyetlen ilyen recept. Mostanában inkább pulykamájjal helyettesítem a csirkét.
 
 
Fokhagymás csirkemájjal töltött aszalt szilva bacon szalonnába tekerve
 
Amikor a májat készítem, mindig megmarad egy kevés a serpenyő alján, amit már senki nem akar megenni. Lefagyasztom, és 1-2 hónapon belül, ha valami ünnepi ételt készítek, és előételre van szükség, akkor csak előkapom a fagyasztóból.
A májdarabokkal jól megtömöm a kimagozott aszalt szilvát, és betekerem bacon szalonnába. Serpenyőben átpirítom kevés olajon.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.