Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vargabéles utánzat MÁKOSAN

2009.02.20

SÜLT MÁKOS TÉSZTA

250 g széles metélt , 3 kisebb tojás,175 g tejföl,100 g porcukor,100 g darált mák,1 citrom lereszelt héja,2 ek vaj,1 csomag vaníliás cukor

A mákos tészta felturbózott, sütőben készített változata:

mákos-tojásos krémmel kevertem össze a kifőzött metéltet és a muffintepsi mélyedéseiben dugtam a sütőbe. Jól illett hozzá a házi szilvalekvár. A tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra, légkeverésen. Közben a tojás sárgákat a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukor kétharmadát, a vaníliás cukrot, a mákot és a citromhéjat. A végén beleforgatjuk a tésztát. A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük. A habot óvatosan a tésztás masszára öntjük és laza mozdulatokkal összekeverjük. Egy tizenkettes muffintepsi mélyedéseit alaposan kivajazzuk és megtöltjük mindegyiket tésztával.

 

Előmelegített sütőbe dugva körülbelül 20-25 perc alatt elkészül.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.