Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szilveszter

2009.10.07

 

Bőrös malachús sülve káposztás nudlival

(A malachúst  bedörzsölöm sóval, borssal, őrölt köménnyel,és sok fokhagyma társaságában órákig sütöm lassú tűzön.  A kész nudlit összekeverem párolt savanyú vagy édes káposztával)

 

Chilis bab hagymás lepénnyel

(A darálthúst megpírítom olajon, ízesítem só, bors, fokhagyma, kevés erőspaprika, csipet kakukkfű, zúzott koriandermag,őrölt kömény,őrölt fahéj,kevés reszelt cirtomhéj keverékével. Felöntöm paradicsomlével, kevés cukor, majd a sós,babérlevéllel ízesített vízben főtt babbal sűrűre összefőzöm.   A hagymás lepény tésztája u.a mint a pizza,a tetejére jó sok sima vagy póréhagymát kell félkarikára vágni és megpirítani,majd tojásos sós tejföllel leönteni,és készresütni. Langyosan az igazi ! hmmmm...)

 

Lencsesaláta

(nem lesz olyan unalmas, ha a hagyományos lencse helyett vörös lencsével próbálkozunk! Ugyanúgy sós,babérleveles vízben megfőzzük,majd öntetet készítünk rá és kész is! Öntet: olivaolaj, só, frissen őrölt bors,citromlé,cukor, mehet hozzá kevés balzsamecet,meg apróra vágott lilahagyma)

 

Sólet

Ezt én is recept alapján csinálom,mert ritkán készítem el

(A hagymát szálasra vágjuk, az olajban sárgára pirítjuk, hozzáadjuk a húst, megforgatjuk benne, majd belerakjuk a gerslit, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A hozzávalókat fazékba tesszük, 20 dkg bab -éjszakára beáztatjuk-, 1 csésze gersli, fél kg darálthús, 25 dkg füstölt hús, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olvasztott zsír, só, bors, esetleg kevés pirospaprika és több órán át főzzük, illetőleg a sütőben érleljük.)

 

 Mustáros karaj krokettel

(a receptek innen onnan között)

 

 

A mappában található képek előnézete Szilveszter

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.