Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Születésnap

2009.10.07

 

Főételek

 

Tarjaszeletek ketchup,és méz pácban

(A csontozott tarját kiklopfolom,majd bepácolom 1/2 napra : méz,ketchup,fokhagyma,só bors,erős paprika-kevés- keverékébe. Az arányok csak úgy találomra vannak,még soha nem mértem,mindenből kevés először aztán kóstolás,hogy harmonikus legyen az íz,aztán megduplázom az adagokat és beleteszem a tarját. Fólia alatt megsütöm 40 perc alatt majd fólia nélkül kicsit megpirítom)

 

Carbonara karaj

(receptje a sajátok között)

 

Rántott velő

(ezt anyu meg a nővérem kedvéért....szóval azt a csúnya velót megfőzöm sós vízben,úgy 5 percig,aztán lecsöpögtetem,majd kirántom. Először azt hittem macerás dolog de fél óra alatt bőven kész vagyok vele)

 

Párolt csirkemell

(A kicsontozott de egészben maradt csirkemellet mély teflonserpenyőben kevés vajon átpirítom, kb 1-1 perc mindkét oldal,majd húslevesből aláöntök 1,5 dl-t és megpárolom benne úgy 5 perc alatt kész kell legyen,ha megszúrom és már nem véres lé jön ki akkor jó,de én nem bízok magamban sem,így megvágom,hogy nyers-e a belseje még?  Ha kész megvárom míg kihűl,majd amilyen vékonyra csak lehet, felszeletelem)

 

Töltött karaj

 (A kilapított karajszeleteket befűszerezem magyaros fűszerkeverékkel,majd megkenem juhtúróval,a két oldalát behajtom,és így tekerem fel. Mint a töltött káposztát. Ebben az esetben lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába hempergetem és kisütöm bő olajban. Ferdén szeletelve nagyon mutatós. Jól illik hozzá a hagymás tört burgonya -paprikás krumpli összetörve- és a kovászos uborka.)

 

Rántott dobverő

(Magyarul alsó csirkecomb,amit sós fokhagymás tejben kicsit megpárolok, kb 5 percig, majd ha kihűlt benne lecsöpögtetem,és zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa  sorrend után kisütöm. Sokkal jobb,mert így nem kell azon izgulni hogy véres marad-e a közepe. Persze más az íze,de nálunk bevált)

 

Köretek

 

Görögsaláta

(kiskockákra összevágom az uborkát,a paradicsomot,paprikát, feta sajtot, lilahagymát, és leöntöm az olivaolaj citromlé,só,bors,fokhagyma kevés cukor öntettel. Mi nem szeretjük az olajbogyót, így nem teszünk bele,és előfordul hogy a paprika is kimarad az epések kedvéért :-))

 

Tésztasaláta

(legjobban ehhez a pillangó -vagy ahogyan a zacskóra van írva farfalle- tésztát szeretem használni. Megfőzöm és hideg vízzel kétszer leöblítem,majd oliva olajjal meglocsolom. Amíg fő a tészta összevágok kis kockákra :piros kaliforniai paprikát,csemege uborkát, 2-3 főtt tojás fehérjét, -a sárgáját belereszelem- ezt összekeverem krémsajt ,joghurt keverékével,sózom,borsozom)

 

Krumplipuffancs

keresem a receptjét

 

Babsaláta

(A babot megfőzöm sós,babérleveles vízben,és langyosan összekeverem az öntettel. olivaolaj citromlé,só,bors,fokhagyma minimális cukor,. Ehhez jön még lilahagyma vékony szálakban. néha teszek bele piros vastaghúsú paprikát is)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.